joi, 12 februarie 2009

FURSECURI CU MIGDALE ŞI CACAO

Aceste fursecuri cu migdale sunt uimitor de gustoase şi uşoare şi se potrivesc de minune la ceaiul sau cafeaua de după-masă.
Ingrediente:
- 300 g migdale;
- 3 albuşuri;
- 130 g zahăr;
- 1 lingură suc de lămâie;
- 3 linguri cacao;
- 1 praf scorţişoară;
- câteva picături esenţă de migdale;
- unt pentru uns tava. Mod de preparare:
Se toacă fin migdalele. Se bat albuşurile cu un mixer până se obţine o spumă tare. Se continuă baterea şi se adaugă treptat zahărul şi sucul de lămâie. Se preîncălzeşte cuptorul şi se unge tava cu unt. Se amestecă migdalele cu scorţişoara, praful de cacao şi esenţa de migdale, apoi se înglobează treptat cu o lingură în albuşurile bătute.Aluatul cu migdale se aşează în tavă cu o lingură. După fiecare folosire lingura se scufundă în apă călduţă, pentru ca aluatul să nu se lipească. Se formează grămăjoare mici, lăsând distanţă între ele. Se bagă tava în cuptorul cald şi se coace timp de aproximativ 20 de minute, până când aluatul se solidifică. Se scot fursecurile cu precauţie din tavă, cu un cuţit cu lama lată, apoi se lasă la răcit pe un grilaj.Fursecurile pot fi puse în cutie abia după ce s-au răcit complet, deoarece astfel rămân proaspete şi nu se înmoaie.

Niciun comentariu: