vineri, 23 octombrie 2009

Friptură de vită în sos de vin roşu

Ingrediente:
- 500 g muşchi de vită;
- 2 căţei de usturoi;
- 2 castraveciori muraţi;
- 2 linguri ulei;
- 120 ml vin roşu sec;
- 1 linguriţă muştar boabe;
- 1 lingură oţet de vin roşu;
- sare, piper, boia iute.

Mod de preparare:
Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Se scurg castraveciorii, apoi se toacă mărunt. Se şterg bine feliile de carne. Se prăjeşte carnea în ulei, la foc puternic, pe ambele părţi câte 1 minut, apoi la foc mediu, încă 4 minute pe fiecare parte. Se scoate carnea şi se condimentează cu sare şi piper. Se prăjesc uşor usturoiul şi castraveciorii în zeama lăsată, se adaugă boia şi vinul şi se dă în clocot, amestecând continuu. Se condimentează cu muştar şi oţet, sare, iar sosul se toarnă peste carne înainte de servire.

Niciun comentariu: