luni, 7 decembrie 2009

Buritos cu pui

Ingrediente
- 2 cepe;
- 2 căţei de usturoi;
- 2 ardei graşi;
- 2 ardei iuţi;
- 4 roşii;
- 50 ml ulei;
- 100 g fasole roşie;
- 250 ml suc de roşii;
- 500 g piept de pui;
- chimen, oregano, coriandru, sare, piper;
- pentru foaia de tortillas: 150 g făină, 2 ouă, 250 ml lapte, 200 ml apă minerală, sare, piper, chimen.

Preparare:
Se taie ceapa cuburi mai mari şi se căleşte în ulei încins. Se adaugă ardeii graşi şi ardeii iuţi tăiaţi mărunt. Se călesc împreună. Se adaugă apoi fasolea şi carnea de pui, fierte în prealabil, curăţată de pe oase şi tăiată. Roşiile se curăţă de pieliţe şi seminţe, se taie cubuleţe şi se adaugă peste compoziţie împreună cu sucul de roşii. Se lasă să fiarbă împreună 10 minute, apoi se adaugă sare, piper şi restul condimentelor. Se fierbe până scade bine. Separat, se prepară un aluat mai gros de clătite, care se coc în ulei încins. Foile de tortillas se umplu cu compoziţia de buritos. Se servesc fierbinţi cu legume mexicane alături.

Niciun comentariu: