marți, 6 ianuarie 2009

PUI MARSALA

Puiul a aflat din legile nescrise ale artei culinare că devine irezistibil alături de vinul alb. Împreună cu prietenele sale gustoase, adunate de prin pădure, a dat o raită prin Sicilia, unde s-a scăldat în vinul Marsala, de nuanţa chihlimbarului, a cărui esenţă tare l-a cam ameţit…
Ingrediente: 400 gr piept de pui, 300 gr ciuperci champinion proaspete, 100 ml vin Marsala, 1 legătură ceapă verde, 30 gr făină, 30 ml ulei, sare şi piper.

Copyright © 2008 gustos&picant

Mod de preparare: pieptul de pui se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie în patru bucăţi, una pe porţie, care se bat puţin cu ciocanul de şniţele.

Copyright © 2008 gustos&picant

Bucăţile de carne se tăvălesc prin făină

Copyright © 2008 gustos&picant

Şi se prăjesc în ulei până se rumenesc uşor pe ambele părţi, apoi se scot separat pe o hârtie absorbantă.
Copyright © 2008 gustos&picant

În uleiul rămas, se pun la călit cu puţină apă ceapa verde tăiată mărunt şi ciupercile tăiate, se condimentează totul după gust, apoi se fierb împreună 5 minute.

Copyright © 2008 gustos&picant

Peste legume se toarnă vinul, se pun bucăţile de carne pe deasupra şi se fierbe totul acoperit circa 10 minute.

Copyright © 2008 gustos&picant

Sfat: pentru un gust mai intens de pui se poate înlocui sarea cu concentrat de pui. Se poate folosi în loc de vin Marsala alte vinuri pentru desert (demisec). Copyright © 2008 gustos&picant