sâmbătă, 7 februarie 2009

TORT DE PIŞCOTURI CU ALUNE

Ingrediente:
- 500 g pişcoturi de şampanie;
- 200 g unt;
- 300 g zahăr pudră;
- 5 ouă;
- 1 ceaşcă cu lapte;
- 1 plic de zahăr vanilat;
- 2 linguri rom;
- 2 linguri cacao;
- 300 g frişcă;
- 100 g alune nesărate. Mod de preparare:
Într-o formă rotundă, aranjezi pişcoturile cu faţa în jos, unul lângă altul. În partea mai îngustă, vei pune jumătăţi de pişcoturi. Aşezi pişcoturile şi pe margini, până acoperi cu ele întreaga formă. Pentru cremă, freci bine untul cu zahărul. Adaugi câte un gălbenuş şi, după fiecare ou, freci bine câteva minute, până se omogenizează toată compoziţia. Pui cacao amestecată cu lapte, zahărul vanilat, romul şi albuşurile bătute spumă tare şi amesteci uşor toată compoziţia, până se încorporează. Torni crema peste pişcoturi, până le acoperă integral. Tai vârfurile pişcoturilor pentru a egaliza compoziţia. Presari apoi peste cremă restul de pişcoturi, fărâmiţate. Dai la rece pentru două ore şi-l serveşti ornat cu frişcă şi alune.