duminică, 10 mai 2009

TARTĂ CU MERE ŞI BEZEA

Ingrediente:
Aluatul:
- 300 g făină;
- 2 gălbenuşuri;
- 125 g unt;
- 1-2 linguri apă rece;
- scorţişoară, nucşoară, coajă de lămâie rasă.
Umplutura:
- 5 mere potrivite;
- scorţişoară, nucşoară;
- 2 linguri pesmet;
- 2 linguri zahăr brun.
Bezea:
- 3 albuşuri;
- 150 g zahăr pudră.
Mod de preparare:
Se prepară coca pentru tartă, amestecând toate ingredientele. Se formează o minge care se înfăşoară în folie şi se pune la rece 2 ore. Merele se taie felii subţiri şi se amestecă cu celelalte ingrediente. Pentru bezea se bat albuşurile cu zahărul pudră. După ce aluatul a stat 2 ore la rece se întinde pe forma de tartă şi se înţeapă cu o furculiţă, se introduce la cuptor aproximativ 10 minute. Se scoate aluatul şi se aşază merele introducându-l încă 15 minute la cuptor. După cele 15 minute se scoate şi se aşază compoziţia de bezea. Tarta se mai coace la cuptor până se rumeneşte puţin.