joi, 10 septembrie 2009

Mâncare cubaneză din carne tocată

Ingrediente:
- 250 g orez cu bobul lung;
- 500 g carne de porc tocată;
- 1 linguriţă chimen măcinat;
- ¼ linguriţă chili;
- 1 ceapă roşie medie;
- 3 căţei de usturoi;
- 2 ardei graşi verzi;
- 1 conservă de roşii tocate;
- 100 g măsline verzi umplute cu ardei;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 1 lingură pastă de tomate;
- 125 ml supă de pui;
- sare după gust.

Mod de preparare:
Se adaugă peste carnea tocată condimentele, se amestecă şi se lasă la frigider, acoperită, timp de 10 minute. Se curăţă şi se taie în cubuleţe ceapa şi usturoiul. Se curăţă ardeiul, se spală şi se taie în cubuleţe. Se prăjeşte carnea în uleiul de măsline, amestecând continuu, până îşi schimbă culoarea, apoi se scoate într-un vas. Se căleşte ceapa, usturoiul şi ardeiul, la foc mic, apoi se adaugă pasta de tomate. Se adaugă supa de pui, roşiile din conservă şi se dă totul în clocot. Se adaugă carnea, se fierbe până scade, la foc mediu, amestecând continuu, iar la final se adaugă măslinele. Se serveşte alături de orez fiert.