joi, 1 octombrie 2009

Tort de brânză cu lămâie I

Ingrediente:
- 200 g pişcoturi;
- 120 g unt;
- o lămâie;
- 200 ml smântână dulce;
- 100 g zahăr pudră;
- 400 g cremă de brânză (dulce).
Mod de preparare:
Se bagă pişcoturile într-o pungă de plastic şi se sfărâmă cu un făcăleţ. Se cântăresc 180 g pişcoturi sfărâmate, se toarnă într-un vas, iar restul se păstrează. Se topeşte untul şi se adaugă 180 g pişcoturi sfărâmate. Se unge cu unt o formă de tort, iar în aceasta se întind pişcoturile sfărâmate, se presează şi se pune la frigider. Se dă pe răzătoare coaja unei lămâi şi i se stoarce sucul. Se bate bine smântâna şi se adaugă zahărul. Se amestecă bine cu crema de brânză, sucul de lămâie şi jumătate din coaja de lămâie. Se toarnă crema de brânză în forma de tort, iar suprafaţa se netezeşte. Tortul se lasă aproximativ 6 ore la frigider. Se scoate tortul din formă. Se acoperă marginile cu restul de pişcoturi sfărâmate şi se decorează după preferinţă.