joi, 8 octombrie 2009

Tort Sacher

Ingrediente:
Pentru blat:
- 150 g ciocolată alimentară;
- 150 g unt moale;
- 150 g zahăr pudră;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 7 ouă;
- 150 g făină;
- 1 plic praf de copt.
Pentru cremă:
- 150 g gem de caise;
- 2 linguri lichior de caise.
Pentru glazură:
- 120 ml apă;
- 150 g ciocolată alimentară.

Mod de preparare:
Se rupe ciocolata în bucăţi mici şi se topeşte într-o oală, pe baie de apă. Se amestecă şi bate bine untul cu 100 g zahăr pudră şi zahărul vanilat. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se înglobează treptat gălbenuşurile şi ciocolata în amestecul de unt. Albuşurile se bat bine cu zahărul rămas, până se obţine o spumă tare, apoi se aşează peste crema de ciocolată. Se cerne deasupra făina şi totul se amestecă încet cu o paletă de tort. Se unge forma de tort cu unt şi se tapetează cu făină. Se întinde aluatul în aceasta, se introduce în cuptorul fierbinte şi se coace 55-60 de minute. Se scoate tortul şi se lasă la răcit. Se prepară crema din gemul de caise şi lichior şi se întinde peste tort. Pentru glazură: se fierbe apa împreună cu ciocolata, timp de 5 minute, se răceşte un pic şi se întinde peste tort.