duminică, 11 octombrie 2009

Grădina mea…

Crin

Trandafir

Trandafir chinezesc, Hibiscus rosa sinensis

Pateuri cu cremă de vanilie

Ingrediente:
- 1 pachet aluat pentru plăcintă congelat;
- 1 ou;
- 200 g brânză cu smântână;
- 1 lingură zahăr pudră;
- 1 linguriţă suc de lămâie;
- 100 ml iaurt cu vanilie;
- 100 ml smântână dulce;
- dulceaţă căpşuni;
- glazură de ciocolată.

Mod de preparare:
Se decongelează aluatul. Se preîncălzeşte cuptorul. Din ¾ din aluat se întinde o foaie subţire, apoi se taie 6 pătrate din acesta. Aluatul rămas se taie în 24 de fâşii egale. Se bate oul cu 1 lingură apă. Pătratele se ung cu amestecul de ou şi pe fiecare latură se aşează câte o fâşie de aluat. Acestea trebuie presate uşor, pentru a se lipi bine de pateuri. Se clăteşte o tavă cu apă rece. Se aşează pateurile în tavă şi se înţeapă cu o furculiţă. Se introduc în cuptorul fierbinte şi se coc 12-15 minute, apoi se scot şi se lasă la răcit. Se amestecă bine crema de brânză cu 1 lingură de zahăr, sucul de lămâie şi iaurtul. Se bate smântâna şi se înglobează. Se umplu pateurile cu crema de vanilie. Crema trebuie să fie destul de consistentă, ca să nu înmoaie pateurile şi să nu se amestece cu glazura de ciocolată. Dacă este prea fluidă adăugaţi mai multă cremă de brânză. Deasupra se picură glazura de ciocolată şi se desenează un model. Se serveşte cu dulceaţă de căpşuni.