luni, 14 decembrie 2009

Prăjitură cu afine

Ingrediente:
- 700 g afine (borcan);
- 200 g brânză de vaci;
- 2 ouă;
- 6 linguri ulei;
- 150 g zahăr;
- 400 g făină;
- 1 plic praf de copt;
- un praf de sare;
- 2 plicuri zahăr vanilat;
- 1 gălbenuş;
- 2 linguri lapte;
- 1 lingură zahăr candel.

Mod de preparare:
Lăsaţi afinele să se scurgă. Amestecaţi brânza de vaci, ouăle, uleiul şi 100 g de zahăr. Adăugaţi făina, praful de copt şi sarea. Frământaţi coca cu mixerul, apoi întindeţi-o pe o suprafaţă plană şi presăraţi zahărul vanilat. Preîncălziţi cuptorul. Adăugaţi afinele pe toată suprafaţa aluatului şi rulaţi pe lungime. Tăiaţi melcişori de dimensiuni egale şi aşezaţi-i într-o formă unsă cu unt. Amestecaţi gălbenuşul cu laptele şi ungeţi prăjitura, apoi presăraţi deasupra restul de zahăr. Introduceţi forma la cuptor pentru aproximativ 60-70 de minute. Lăsaţi prăjitura să se răcească şi presăraţi zahăr candel.