marți, 19 ianuarie 2010

Budincă de cartofi cu pui

Ingrediente:
- 700 g cartofi fierţi în coajă;
- 400 g carne fiartă de pui;
- 100 g şuncă fiartă;
- 400 g roşii (conservă);
- 2 căţei de usturoi;
- 2 linguri ulei de măsline;
- sare, piper, zahăr;
- 125 g mozzarella;
- 50 g pesmet.

Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se taie în felii subţiri.Dacă trebuie se curăţă carnea de piele şi se dezosează, apoi se taie în cubuleţe, alături de şuncă. Se pasează roşiile cu un mixer şi se adaugă usturoiul curăţat şi pisat. Jumătate din uleiul de măsline se adaugă peste roşii alături de condimente. Se preîncălzeşte cuptorul. Se unge un vas termorezistent, apoi se aşează cartofii, carnea de pui, şunca şi sosul de roşii pe straturi. Dacă trebuie se condimentează carnea şi cartofii cu sare şi piper. Se scurge mozzarella şi se taie în felii foarte subţiri, apoi se aşează peste budincă. Deasupra se presară pesmetul şi se stropeşte cu uleiul rămas. Se introduce în cuptorul fierbinte şi se coace aproximativ 30 de minute, până când suprafaţa devine maronie.