vineri, 18 iunie 2010

Tort de căpşuni cu cacao

Ingrediente:
Blat:
- 200 g unt;
- 150 g zahăr brun;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 4 ouă;
- 1 praf sare;
- 300 g făină integrală;
- 50 g cacao;
- 1 plic praf de copt;
- 250 ml lapte.
Cremă:
- 4 linguri gem de căpşuni;
- 500 g căpşuni;
- 300 ml frişcă lichidă;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 2 linguri zahăr pudră.

Mod de preparare:
Se bate bine untul cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se omogenizează treptat ouăle şi sarea. Se presară deasupra făina, cacao şi praful de copt, iar apoi se adaugă laptele. Se varsă aluatul în forma unsă cu unt şi se introduce în cuptor. Blatul răcit se taie în două felii pe orizontală, iar partea inferioară se unge cu gem. Se spală căpşunile şi se curăţă. Un sfert se păstrează pentru decor, iar restul se toacă mărunt. Se bate frişca, iar spre final se adaugă zahărul şi zahărul vanilat. Se bate în continuare, până se întăreşte bine. Se adaugă căpşunile tocate. Jumătate din frişcă se unge pe partea inferioară a blatului, peste se aşează a doua felie, iar deasupra se pune restul de frişcă. Se lasă la frigider aproximativ două ore. Se decorează cu căpşunile păstrate.