luni, 25 octombrie 2010

Mâncare de pui cu vinete fripte

Ingrediente:
- ½ pui, tăiat în bucăţi;
- 2 vinete mari;
- 1 pahar roşii pasate;
- 3-4 linguri pastă de ardei;
- 4-5 căţei de usturoi curăţaţi;
- 1 ceapă curăţată;
- 3 linguri ulei de floarea soarelui;
- ½ linguriţă rozmarin tocat;
- ½ linguriţă boia dulce;
- ½ linguriţă cimbru;
- un vârf de cuţit de scorţişoară măcinată;
- un vârf de cuţit de nucşoară;
- ½ linguriţă piper negru;
- sare după gust.

Mod de preparare:
Se amestecă toate condimentele şi se ung bucăţile de carne de pui cu ele, apoi se stropesc cu o lingură de ulei. Se coc vinetele şi se curăţă ca pentru salata de vinete. Se lasă să se scurgă şi se toacă. Se încinge restul de ulei într-o crăticioară şi se căleşte uşor ceapa, apoi se adaugă usturoiul, pasta de ardei şi roşiile pasate. Se fierbe totul, la foc domol, timp de 7-8 minute, apoi se adaugă vinetele, asezonând cu sare. Se încinge cuptorul. Bucăţile de carne se pun într-un vas cu două linguri de apă, se acoperă cu o folie de aluminiu şi se înăbuşe timp de 35-40 de minute. După ce carnea s-a frăgezit, se toarnă compoziţia de vinete peste aceasta şi se reintroduce vasul, fără folie, în cuptor, pentru încă 12-13 minute.